De MidwinterClassic 2014 is gewonnen door:

Sportklasse:  Albert Boekel - Remco Luksemburg (foto hieronder)

Toerklasse: Rombout en Nienke Eikelenboom

Klik hier voor de volledige uitslag van 2014

 

AlbertRemco

De laatse jaren lag er bij de Midwinterclassic een dik pak sneeuw. Dit jaar waren de omstandigheden echter geheel anders. Veel regen en vooral zware storm teisterden het Noord-Hollandse landschap.

Na het eerste traject waren er in zowel de sport- als toerklasse nog geen echte favorieten voor de overwinning aan te wijzen. In de top lag alles nog erg dicht bij elkaar. In de sportklasse was er een "kopgroep" van ca. 8 equipes, die op niet meer dan 1 enkele controle van elkaar stonden. In de toerklasse was praktisch dezelfde situatie.

Het moest dus in traject 2 gebeuren. In de sportklasse slaagden Boekel-Luksemburg er in om slechts met 1 fout de finish te bereiken. De prestatie in de toerklasse van Eikelenboom-Eikeleboom was nog indrukwekkender. Zij reden met hun Volvo P 544 het tweede traject geheel foutloos.

Eikelenboom

Zo werden Albert Boekel - Remco Luksemburg en Rombout en Nienke Eikelenboom (foto hierboven) uiteindelijk toch nog met ruime voorsprong de terechte winnaars van de MidwinterClasssic 2014.

Er waren ook heel bijzondere auto's te zien in de MidwinterClassic 2014.  Zelfs twee "pre-war" automobielen behoorden tot de inschrijvingen. De nog zeer authentieke Austin Seven van Nico en Ralph Baas, bouwjaar 1933 en de schitterende Wolseley Hornet Sports van Arie en Tineke Roest uit 1930 (foto). Beide automobielen reden de MidwinterClassic zonder problemen en zonder tijdstrafpunten uit!

Roest

 

De volledige uitslag staat hier

 

Van de MidwinterClassic zijn door Dick Groen weer veel mooie foto's gemaakt. Via onderstaande link kunt u die foto's bekijken en bestellen.

AUTOPICS

 

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701