Midwinter Classic 2020 

Nieuwe startplaats en nieuwe lunchlocatie

De MWC 2020 zal op zondag 26 januari starten en finishen bij Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo. Deze accommodatie beschikt over alle benodigde faciliteiten en parkeerruimte om ons gastvrij te kunnen ontvangen. Ook voor de tussenstop hebben we een nieuwe locatie gevonden. Deze keer zal de lunch worden geserveerd in het royale restaurant van Golfbaan Dirkshorn. Mooi landelijk gelegen en voorzien van een grote parking.

Heiloo

Route en kaartleessystemen

Door de keuze van bovenstaande locaties kunnen we de route meer naar het westen van Noord-Holland verleggen. Langs de duinen van de Noordzeekust en de Hondsbossche Zeewering is een verrassende route uitgezet via Sint-Maarten naar de lunch bij de golfbaan van Dirkshorn. Natuurlijk zal de fameuze en zeer bochtige Westfriese-Zeedijk in het parcours worden opgenomen.

Dirkshorn

Na de lunch komen we weer op wat bekender terrein. We rijden via de mooie rustige weggetjes en dijkjes in een grote lus om Heerhugowaard en Alkmaar weer terug naar Heiloo. In dit tweede traject is ook een “Special” opgenomen.

De kaartlezers hoeven vooraf niet lang te studeren. De hele Midwinter Classic wordt verreden volgens één kaartleessysteem: pijlen kortste route met zo min mogelijk gebruik van rode wegen. Een voorbeeld van het kaartleessysteem staat hier.

Het eerste traject is uitgezet door Adrie Brugmans. Het tweede is van de hand van Jaap Daamen.

De lengte van de MWC 2020 zal ca. 190 kilometer bedragen.

Inschrijving

Er kan worden ingeschreven in 3 klassen: Masterklasse voor de cracks, Sportklasse voor de ervaren sportieve rijders en de Toerklasse voor de wat minder ervaren teams. Maar ook in de Toerklasse zal het rijden van de route een sportieve uitdaging zijn.

Er kan alleen online via deze site worden ingeschreven. 

De inschrijving is gesloten.

Inschrijving voor de MWC 2020 sloot op 19 januari 16:00 uur met een prachtig deelnemersveld van 99 equipes! Alle inschrijvers zullen per e-mail verdere informatie ontvangen.

 

MWC 2019 kl

 

 

 

 

 

Winnaars Masterklasse Alexander Leurs - Peter van Hoof:

Master 1 C

 

Winnaars Sportklasse Joke en Wim de Doop:

Sport 1 C

 

Winnaars Toerklasse Math Mertens - Henny Pleunis:

Toer 1 C

 

Overige prijswinnaars:

 Master 2 A   Master 3

2e Master: Joep Wanders - Albert Boekel                         3e Master: Jaap Jongman - Oscar Uhlhorn (niet op foto..)

Sport 2 B   Sport 3 B

2e Sport: Gretha en Peter van Bruggen                                      3e Sport: Emile en Maresa Huijsman   

Toer 3 A   

3e Toer:  Kees en Martijn van 't Slot    (Foto 2e prijswinnaars: Nico en Tjerk Thalen ontbreekt)        

 

De volledige uitslag staat HIER

Artikel in het Westfries Weekblad van 30 januari 

 

We feliciteren alle prijswinnaars van de Midwinter Classic 2019! 

logo wegkr

 

 

 

 

 

 

 

 


© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701